Papillon Kennel v.d. Herikervlier Hoofdpagina Lijst met geïntresseerden, wat houdt dit in?

Lijst met geïntresseerden, wat houdt dit in?


Wij krijgen vaak de vraag wanneer wij weer een nestje gaan fokken en of we dan de mensen een seintje willen geven. Om de mensen op de hoogte te kunnen brengen hanteren wij een soort van lijst, maar wat houdt dit nou precies in? Eigenlijk is het niets meer of minder dan een lijst van mensen die interesse hebben in een pup, nu of in de toekomst. Wij hanteren geen wachtlijst met U bent nummer 1 of u bent nummer 2. Wij hebben altijd zelf eerste en tweede en derde en……. noem maar op keuze.

Ook hanteren wij geen wachtlijst in de zin van….. er staan 5 mensen op dus nu moeten we een nestje fokken, in tegendeel, wij fokken een nestje als het ons uitkomt en als we zelf eventuele een pup willen aanhouden uit de combinatie.

Zoals gezegd wij hebben dus geen wachtlijst, het kan best zijn dat er mensen 3 jaar moeten wachten voor wij het gevoel hebben dat een bepaalde pup zou passen met de wensen die de eventuele potentiële nieuwe baasjes zoeken, en dan is het niet wensen in de zin van kleur maar wensen op gebied van karakter, bouw etc.

Zo wil de ene een rustig huishondje terwijl de andere vol actief wil zijn in de agility of andere sport. De ander wil een wat grotere of juist kleinere en ga zo maar door. Niet elke pup is het zelfde dus het kan best zijn dat ondanks dat er een nestje geboren is er geen ene bij zit die voldoet aan wat men er mee wil gaan doen.

Het is dus lang niet vanzelfsprekend dat degenen die op deze lijst staan ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor een pupje, wij kijken erg naar het karakter van pupjes en naar de mensen zelf en als bijvoorbeeld blijkt dat een pupje potentieel geschikt is als sporthondje dan zal onze voorkeur zijn dit hondje, hoe mooi ook te plaatsen in een sportief huisje.

De lijst is dus eigenlijk gewoon bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te kunnen brengen op het moment dat we puppy’s hebben of op korte termijn verwachten. Tevens hanteren wij deze lijst om eventueel potentiële baasjes door te kunnen sturen naar collega fokkers waarvan wij weten dat ze op een kortere termijn puppy’s verwachten en die fokken op de manier waar wij achter staan.

Om verwarring te voorkomen, wij hanteren dus geen wachtlijst wij hanteren slechts een lijst met geïnteresseerden die vrijblijvend op de hoogte willen worden gehouden! Let op, na elk nestje word deze lijst weer opgeschoond.

Hits: 606

Related Post

Loading...
NederlandsEnglishFrançaisDeutsch