FAQ

Wij proberen onze website zo informatief mogelijk te houden. Immers een aankoop van een puppy/ hond is niet iets wat je voor een paar dagen doet maar toch snel al voor enkele jaren. Wij vinden dan ook dat het voor een koper zo eenvoudig mogelijk moet zijn informatie zo volledig mogelijk op één plek te kunnen vinden. Dit trachten wij met onze uitgebreide kennisbank te doen. Niet alleen vind je hier zaken over het ras, maar ook over de opvoeding, voeding, ziekten etc. Vanwege de omvang van het aantal artikelen is alles zo veel mogelijk per categorie (tab) gesorteerd. Door op een tab te klikken zie je de artikelen die behoren tot die rubriek.

Standaard is de tab “Papillon specifiek” geopend.

Voorkomende gezondheidsonderzoeken bij de papillon, al dan niet verplicht door de rasvereniging

COI bij Papillons (Inteelt percentage)

Artikel VIII.2 van het Kynologisch Reglement:

Een teef mag niet worden gedekt door haar grootvader, haar vader, haar broer,haar halfbroer,haar zoon of haar kleinzoon.

Aanschaf

Let op, niet elke fokker is even betrouwbaar, er staan soms lijsten op internet van papillon fokkers waar ook de mindere goede fokkers tussen staan. Kijk bij het tabje AANSCHAF hoe je de broodfok eventueel kunt herkennen. Bij een beetje goede fokker tref je niet direct een nestje aan of zijn er puppy’s op voorraad, sterker nog met het geringe aantal fokkers moet je je eigenlijk zorgen maken als een fokker nog puppy’s heeft die nog niet gereserveerd of verkocht zijn. Een hobby fokker zal ook niet maandelijks een nestje hebben liggen. Hoe meer een fokker per jaar fokt, hoe minder aandacht ze zullen besteden aan zaken als socialisatie omdat hier domweg te veel tijd in gaat zitten. Kijk ook altijd onder welke omstandigheden de puppy’s worden grootgebracht en hoe ze er bij liggen.

Deze website bevat informatie van en links naar externe internetpagina’s. Kennel v.d. Herikervlier is niet aansprakelijk voor het gebruik of de inhoud van internetpagina’s waarnaar op deze website een link is opgenomen of van internetpagina’s waarop een link is opgenomen naar deze website. Onze privacy policy is niet van toepassing op persoonsgegevens die van u op of via deze externe websites worden verzameld en verwerkt. Wij distantiëren ons uitdrukkelijk van alle inhoud op alle gelinkte website’s en zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor de inhoud daarvan.

Deze verklaring is van toepassing op alle links die op deze website te vinden zijn.

Bezoeken: 3619