Onze Kennel

167200362_812690029605308_525797809989405639_n

Op 14 oktober 2013 was het dan zover, op deze dag mochten we officieel de kennelregistratiekaart van de Raad van Beheer (FCI) ontvangen en de naam Kennel v.d. Herikervlier was hiermee een feit geworden. Onze doelstelling is het hobby-matig fokken van Papillons, waarbij er niet alleen gekeken word naar het exterieur van de hond maar bovendien ook naar de gezondheid, functionaliteit en karakter.

Wij fokken maximaal 1 tot 2 keer per jaar een nestje waarbij het ook zeer zeker zal voorkomen dat we er enkele jaren tussen hebben zitten dat we geen nestje fokken. Eigenlijk is ons motto dat we alleen fokken als we zelf een pup uit een combinatie willen aanhouden. Zo hebben we uit ons A nest Andy gehouden, het B nest Bella, het E nest Esmee en het F nest Fay, het J nest Luna en het K nest Kim.

Wij hebben momenteel 10 papillons, 5 iets kleinere en 5 wat grotere papillons. Dit is eigenlijk voor ons ook meteen het maximale aantal hondjes omdat we ten alle tijden alle aandacht aan onze vlinders willen kunnen geven die ze nodig hebben. Wij zijn heel actief met onze Papillons bezig. Zo nu en dan vind je ons op show’s/ clubmatches of andere wedstrijden/ activiteiten en daarnaast wandelen we erg veel met de hondjes in het nabij gelegen natuurgebied in Haaksbergen. Met enkele van onze papillons doen we aan sport zoals agility en daarnaast leren we onze papillon’s voor de fun allerlei Doggy Dance kunstjes aan.

De hondjes groeien op in huiselijke kring en mogen overdag door het hele huis lopen. Ze maken gewoon onderdeel uit van ons gezin. Daarnaast beschikken we over voldoende tuin naast en achter ons huis waar de hondjes lekker kunnen spelen en ravotten. Onze tuin is voorzien van kunstgras en bij mooi weer leggen we er wel eens wat speeltoestellen zoals een tunnel neer waar ze graag door heen willen racen.

Alle ouderdieren worden onderzocht op o.a. PRA ECVO, Paletta en krijgen diverse DNA testen. De ouderdieren worden ook jaarlijks onderzocht en krijgen hun reguliere entingen volgens schema. Wij zijn lid van de EGCN (Eerste Gezelschapshonden Club Nederland) en alle pups die geboren worden voldoen aan het Rasspecifiek Verenigingsfokregelement. Als de pups oud genoeg zijn om te vertrekken naar hun nieuwe baasje dan zijn ze voldoende ingeënt, ontwormt en krijgen uiteraard een gezondheidsverklaring en leuk puppy pakket mee. Daarnaast worden onze pups uitsluitend met een koopcontract en stamboom verkocht. Ook deze papieren worden uiteraard verstrekt aan de toekomstige baasjes.

Inmiddels zijn de door ons gefokte hondjes niet alleen te vinden in Nederland maar ook o.a. in Rusland, Amerika, Engeland en België.

Mocht u nog vragen hebben dan beantwoorden wij ze graag, u kunt hiervoor bij voorkeur ons contactformulier gebruiken of mailen naar monique@herikervlier.nl.

Bezoeken: 3099