Nascholing e.d.

Het fokken van tegenwoordig kun je niet meer vergelijken met het fokken zoals het vroeger gebeurde. Met de hedendaagse kennis op o.a. medisch vlak zijn we in staat steeds gezonder en verantwoorder te fokken. Reden dan ook dat het voor ons belangrijk is op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de hond. Wij proberen dan ook regelmatig lezingen bij te wonen of cursussen te volgen.

Symposium Gezond Gefokt

Een geslaagde avond met een zaal vol fokkers en dierenartsen. Het Expertisecentrum Genetica organiseerde gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer het symposium Gezond Gefokt bij de faculteit Diergeneeskunde. Fokkers en dierenartsen kregen hier meer te horen over de laatste ontwikkelingen in het verantwoord fokken van honden en katten.

Webinar: Setting Up Your Puppy for Success

Webinar die gaat over van de geboorte tot socialiseren e.d.

– Immunity and Vaccinations
– Preventative Care
– Puppy Socialization & Training
– Mistakes to Avoid

Head of Training & Behavior, Karishma Warr, and Lead Veterinarian at Williamsburg Veterinary Clinic, Dr. Gina Rendon DVM

Online Webinar: Puppy problemen en hoe te voorkomen

Behandelde punten

– Bijten en happen
– Toiletbezoek in huis
– Aan de lijn trekken
– Op mensen springen
– Blaffen

Presentatie Stephanie Williams

webinar over 'Ethical dog breeding'

Het 13e EAAP Webinar getiteld Ethische hondenfokkerij wordt georganiseerd in samenwerking met de EAAP Study Commission on Genetics en de EAAP Ethics Working group. De Studiecommissie Genetica behandelt alle vragen met betrekking tot de genetische mechanismen die ten grondslag liggen aan prestatie, fenotype en gedrag van dieren, en ook alle aspecten van hoe deze eigenschapcomplexen kunnen worden gewijzigd door middel van fokken. De Genetic Study Commission heeft vaak sterke interdisciplinaire interacties met andere commissies of werkgroepen, waaronder de Ethics Working die slechts een paar jaar geleden door EAAP is opgericht om het discours te bevorderen en middelen te ontwikkelen ter ondersteuning van integriteit, verantwoordelijkheid en ethiek bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en praktijk voor dieren.

KynoCongres 2.0 – 17 en 18 juli 2021

Het congres voor iedereen die professioneel met hondengedrag bezig is of hierin is geïnteresseerd. Van kynologisch instructeur en hondenuitlaatservice tot dierenarts.

Edupet en Kynotrain.

12-05-2021 Live Webcast Pro Experts gevolgd.

 
Het gaat over de verantwoordelijkheid van de fokker, wat eigenaren gaan doen na de lockdown als alles weer normaal word. De begeleiding en coaching die erg belangrijk is. Een nieuwe generatie eigenaren die anders met dieren omgaat als vroeger.
 
Trends komen en gaan sneller. Social media en Influencers en hoe de fokker de nieuwe generatie honden eigenaren beter kan begrijpen. De kracht van social media. Hoe de pandemie de mensen heeft veranderd – invloed op de fokkers – explosie van thuiswerkers, vraag naar dieren, omgeving variabelen etc.
 

2020 deelgenomen aan de “Fokkers Cursus” gegeven door Marjoleine Roosendaal.

12-05-2020 deelgenomen aan de lezing “Keuzes in de fokkerij” gegeven door Marjoleine Roosendaal.

19-05-2020 deelgenomen aan de lezing “Omgaan met ziektes in de fokkerij” gegeven door Marjoleine Roosendaal.

12-06-2019 deelgenomen aan het Symposium Genetica voor de Kynologie.

Symposium Genetica voor de Kynologie, die werd georganiseerd door het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) in samenwerking met de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland . Wetenschap icm georganiseerde kynologie voor duurzame fokkerij. Heel leuk en leerzaam programma dit jaar en weer goede kennis opgedaan.

17-04-2019 deelgenomen aan de lezing “De huid onder de loep”

Spreekster Anoek Hoogendoorn- Schipper

Een hele interessante lezing over de huid van je huisdier, allergieën en tumoren.

 

28-07-2018 deelgenomen aan de lezing “Van Conceptie tot Uitvliegen”

Spreekster Marjoleine Roosendaal.

14-06-2017 deelgenomen aan het Symposium Genetica voor de Kynologie.

Symposium Genetica voor de Kynologie, die werd georganiseerd door het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) in samenwerking met de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland . Wetenschap icm georganiseerde kynologie voor duurzame fokkerij. Goede sprekers, leerzame onderwerpen. Over inteelt, neurologische problemen, hartproblemen en hoe we het fokken beter kunnen doen, het vastleggen van allerlei dna materiaal en ziekten die voorkomen bij rassen.

25-09-2016 deelgenomen aan de lezing Inteelt en Outcross bij Rashonden

Spreekster Marjoleine Roosendaal. Locatie de Hilt, Eemnes.

Was erg leerzaam, een aantal van mijn theoriën bevestigd gekregen en een aantal nieuwe feiten er bij geleerd. Ook feiten over de genenpool, de voor en nadelen van inteelt/ lijnteelt en outcross.

14432987_298855147162865_5110714377196816012_n

Cursus EHBO voor dieren deelgenomen aan de  aan de Martin Gaus Academie te Lelystad.

Lotus slachtoffer was onze eigen Andy.

Deelgenomen aan de Fokkerstour 2013
Sessie “keuzes in de fokkerij”

Spreker: dr. ing. Hans Hopster

SAM_2419

Hits: 1256