Nascholing e.d.

Het fokken van tegenwoordig kun je niet meer vergelijken met het fokken zoals het vroeger gebeurde. Met de hedendaagse kennis op o.a. medisch vlak zijn we in staat steeds gezonder en verantwoorder te fokken. Reden dan ook dat het voor ons belangrijk is op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de hond. Wij proberen dan ook regelmatig lezingen bij te wonen of cursussen te volgen.

KynoCongres 2.0 – 17 en 18 juli 2021

Het congres voor iedereen die professioneel met hondengedrag bezig is of hierin is geïnteresseerd. Van kynologisch instructeur en hondenuitlaatservice tot dierenarts.

Edupet en Kynotrain.

12-05-2021 Live Webcast Pro Experts gevolgd.

 
Het gaat over de verantwoordelijkheid van de fokker, wat eigenaren gaan doen na de lockdown als alles weer normaal word. De begeleiding en coaching die erg belangrijk is. Een nieuwe generatie eigenaren die anders met dieren omgaat als vroeger.
 
Trends komen en gaan sneller. Social media en Influencers en hoe de fokker de nieuwe generatie honden eigenaren beter kan begrijpen. De kracht van social media. Hoe de pandemie de mensen heeft veranderd – invloed op de fokkers – explosie van thuiswerkers, vraag naar dieren, omgeving variabelen etc.
 

2020 deelgenomen aan de “Fokkers Cursus” gegeven door Marjoleine Roosendaal.

12-05-2020 deelgenomen aan de lezing “Keuzes in de fokkerij” gegeven door Marjoleine Roosendaal.

19-05-2020 deelgenomen aan de lezing “Omgaan met ziektes in de fokkerij” gegeven door Marjoleine Roosendaal.

12-06-2019 deelgenomen aan het Symposium Genetica voor de Kynologie.

Symposium Genetica voor de Kynologie, die werd georganiseerd door het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) in samenwerking met de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland . Wetenschap icm georganiseerde kynologie voor duurzame fokkerij. Heel leuk en leerzaam programma dit jaar en weer goede kennis opgedaan.

17-04-2019 deelgenomen aan de lezing “De huid onder de loep”

Spreekster Anoek Hoogendoorn- Schipper

Een hele interessante lezing over de huid van je huisdier, allergieën en tumoren.

 

28-07-2018 deelgenomen aan de lezing “Van Conceptie tot Uitvliegen”

Spreekster Marjoleine Roosendaal.

14-06-2017 deelgenomen aan het Symposium Genetica voor de Kynologie.

Symposium Genetica voor de Kynologie, die werd georganiseerd door het Expertisecentrum Genetica Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) in samenwerking met de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland . Wetenschap icm georganiseerde kynologie voor duurzame fokkerij. Goede sprekers, leerzame onderwerpen. Over inteelt, neurologische problemen, hartproblemen en hoe we het fokken beter kunnen doen, het vastleggen van allerlei dna materiaal en ziekten die voorkomen bij rassen.

25-09-2016 deelgenomen aan de lezing Inteelt en Outcross bij Rashonden

Spreekster Marjoleine Roosendaal. Locatie de Hilt, Eemnes.

Was erg leerzaam, een aantal van mijn theoriën bevestigd gekregen en een aantal nieuwe feiten er bij geleerd. Ook feiten over de genenpool, de voor en nadelen van inteelt/ lijnteelt en outcross.

14432987_298855147162865_5110714377196816012_n

Cursus EHBO voor dieren deelgenomen aan de  aan de Martin Gaus Academie te Lelystad.

Lotus slachtoffer was onze eigen Andy.

Deelgenomen aan de Fokkerstour 2013
Sessie “keuzes in de fokkerij”

Spreker: dr. ing. Hans Hopster

SAM_2419

Hits: 1155