Papillon Kennel v.d. Herikervlier Verschil tussen dure en goedkope brokken

Verschil tussen dure en goedkope brokken

1. Grondstoffen (ingredienten)

– de eiwitbron. goedkope eiwitbronnen: bijvoorbeeld soja en eiwit uit graan (dit blijft over bij het maken van producten voor mensen, en is daardoor goedkoop, een restproduct), afvalvlees (organen, karkassen) Dure eiwitbronnen: vleesmeel en vers vlees
– de vetbron. Goedkope vetbron: geraffineerde olie die chemisch geconserveerd wordt. Dure vetbron: koudgeperste olie.
– verhoudingen van ingredienten. Goedkoop: veel graan, weinig vlees. Duur: veel vlees, geen graan.
– herkomst van ingredienten. Duur: biologisch. Goedkoop: afvalproducten uit de humane voedingsindustrie.

2. Houdbaarheid van het product.

Duur: korte houdbaarheid. Goedkoop: langere houdbaarheid. Niet alleen doordat je meer speling hebt wat betreft verkoopsnelheid, ook doordat de natuurlijke conserveringsmiddelen die korter werken, duurder zijn.

3. Marketing

Duur: veel marketing, zoals mooie website,  klantenservicemedewerker(s), folders, reclame op tv en in tijdschriften, online reclame, acties waarbij je iets kunt winnen of andere marketing-acties, vertegenwoordigers die langs winkels en/of dierenartsen gaan, mooie verpakking.
Goedkoop: je raadt het vast, weinig marketing.

4. Testen van het voer

Wat een brok ook duurder maakt is het testen van het voer op honden. Grote fabrikanten hebben een kennel met honden waarop ze onderzoeken doen door voer met een bepaalde samenstelling te voeren en dan kijken of ze het er goed op doen. Fabrikanten van van betere brokken zeggen dat het niet nodig is voor hun brokken, omdat ze alleen hoogwaardige ingredienten gebruiken. Volgens een studente diergeneeskunde kijken ze in de onderzoeken naar hoe weinig ze van iets in een brok kunnen doen, zonder dat de hond er ziek van wordt.

Hits: 34