Reverse sneezing

Reverse sneezing is een snurkend of snuivend geluid en het lijkt of de hond ademnood heeft.

Symptomen

Reverse sneezing is een vaak voorkomend verschijnsel bij honden. Het is een korte periode van benauwdheid (vaak 1 tot 2 minuten) en daarna lijkt er niets meer aan de hand te zijn. Het is een stoornis van de inademing waarbij de hond een snuivend of snurkend geluid maakt, de hals gestrekt houdt, de ogen uitpuilen en de ellebogen naar buiten staan. Vaak beweegt de hele borstkas mee.

Oorzaken

Reverse sneezing kan ontstaan door irritatie van de keel, maar meestal wordt er geen oorzaak gevonden. Het gebeurt vaak tijdens opwinding of tijdens het drinken. Het ziet er voor de eigenaar verontrustend uit en deze schrikt dan ook als een hond het voor het eerst doet. Er is echter geen gevaar voor de ademhaling en een behandeling is in principe ook niet nodig.

Therapie

Op het moment dat uw hond dit doet, kunt u hem laten slikken door over de keel te wrijven of de neus even dicht te houden. Zodra de hond slikt, is het over. Mocht dit gedrag steeds vaker voorkomen of heeft uw hond andere verschijnselen zoals verminderd uithoudingsvermogen, hoesten of regelmatig braken,  dan is het verstandig om uw dier een keer na te laten kijken door de dierenarts.

Youtube

Hondje wat last heeft van reverse sneezing:

Hits: 385