Papillon Kennel v.d. Herikervlier Algemene regels binnen de Europese Unie

Algemene regels binnen de Europese Unie

Algemene regels binnen de Europese Unie

Voor het vervoer van honden, katten en fretten binnen de Europese Unie geldt de EU-verordening 2003/998/EC. Hierin staat dat:

  • Alle dieren in het bezit moeten zijn van een paspoort volgens Europees model.
  • Alle dieren gevaccineerd moeten zijn tegen rabiës.
  • Alle dieren gechipt moeten zijn of een tatoeage moeten hebben.

In het dierenpaspoort staat niet alleen het identificatienummer van de hond (meestal het chipnummer) maar ook waar de identificatie is aangebracht. Bij rashonden brengen onze buitendienstmedewerkers de chip meestal in aan de linkerzijde van de hals voor het schouderblad. Dit doen ze als de hond ongeveer zes weken oud is. In het dierenpaspoort staat ook welke vaccinaties de hond heeft gehad. Het Europese dierenpaspoort haal je bij de dierenarts.

Wil je nagaan welke wet- en regelgeving geldt in de landen waar je door heen reist én op je vakantiebestemming? Kijk dan op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Je vindt hier niet alleen de invoereisen voor landen in Europa, maar ook voor daarbuiten. Twijfel je over de regels, neem dan contact op met de ambassade van het betreffende land. Doe dit op tijd: als je hond vaccinaties nodig heeft, moet dit op tijd gebeuren!

 

 

 

 

Hits: 6