Verschil tussen geperst, geextrudeerd en geexpandeerd brokken

 Laatste Nieuws
  • Op dit moment hebben wij geen puppy's beschikbaar en zijn we ook niet voornemens om op korte termijn te fokken.

Hieronder de verschillen tussen geperst en krokante brokken:

Geperst

– wordt geperst op lagere temperaturen dan de andere soorten brokken, van 38 graden (koudgeperst) tot 70 graden (gewone persing)ongeveer
– doordat de fabricage op lagere temperatuur is, kan er alleen gebruik worden gemaakt van vleesmeel (geen vers vlees)
– alleen het vet is minder bewerkt, als er gebruik is gemaakt van koudgeperste olie of vet
– de brok valt makkelijker uiteen in de maag.
Geëxtrudeerd en geëxpandeerd
– deze worden op hogere temperaturen gefabriceerd (minimaal 93 graden celcius), de temperatuur en tijdsduur verschilt per fabrikant
– de termen geëxpandeerd en geëxtrudeerd worden door elkaar gebruikt, maar wijzen op hetzelfde verwerkingsproces. Tijdens de extrusie, expanderen de brokken.

Hits: 343

Loading...