Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd middels de email contact opnemen met onsEmail

Onze Kennel

14 oktober 2013 was het dan zover, we hebben officieel de kennelregistratiekaart ontvangen en de naam Kennel v.d. Herikervlier is een feit. Iets waar we enorm blij mee zijn. Onze doelstelling is het hobby-matig fokken van Papillons, waarbij word gekeken naar gezondheid, karakter en schoonheid. Wij fokken maximaal 1 tot 2 keer per jaar een nestje waarbij het ook zeer zeker zal voorkomen dat we er enkele jaren tussen hebben zitten dat we geen nestje fokken. Eigenlijk is ons motto dat we alleen fokken als we zelf een pup uit een combinatie willen aanhouden.

Wij zijn zeer actief met onze Papillons bezig. Zo nu en dan vind je ons op tentoonstellingen en daarnaast wandelen veel met de hondjes in het nabij gelegen natuurgebied in Haaksbergen. Ook houden we ons bezig met andere sporten als agility en flyball en leren we onze papillon’s allerlei kunstjes aan zodat ze ook geschikt zijn voor de Doggy Dance. De hondjes groeien op in huiselijke kring en mogen overdag door het hele huis lopen. Daarnaast beschikken we over voldoende tuin waar de hondjes lekker kunnen spelen en ravotten. Onze tuin is voorzien van kunstgras.

Ondanks dat we in 2013 reeds onze kennelnaam hadden aangevraagd hebben wij pas in 2015 ons eerste nestje gefokt. Leandra schonk ons een nestje van maar liefs  6 pups, allen super mooi getekend en mooi gezond. Uit ons A nestje hebben wij Andy, een reutje aangehouden.

Alle ouderdieren worden onderzocht op o.a. PRA ECVO, PRA1 DNA en Patella. De ouderdieren worden ook jaarlijks onderzocht en krijgen hun reguliere entingen volgens schema. Wij zijn lid van de EGCN (Eerste Gezelschapshonden Club Nederland) en alle pups die geboren worden voldoen aan het Rasspecifiek Verenigingsfokregelement. Als de pups oud genoeg zijn om te vertrekken naar hun nieuwe baasje dan zijn ze voldoende ingeënt, ontwormt en krijgen uiteraard een gezondheidsverklaring mee. Daarnaast worden onze pups uitsluitend met een koopcontract en stamboom verkocht.

Mocht u nog vragen hebben dan beantwoorden wij ze graag, u kunt hiervoor ons contactformulier gebruiken, indien nodig krijgt u z.s.m. bericht terug.

Hits: 728

Loading...