Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd middels de email contact opnemen met onsEmail

Laatste Nieuws

Nagels Knippen

Posted in: Verzorging
Huidige Pagina:
< Terug

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van licht gekleurde teennagels van een Papillon. Je ziet hierbij vrij duidelijk het roze gebied, bekend als de ader. Aan de hand van onderstaande foto’s kun je schematisch zien hoe de nagels geknipt dienen te worden.

Helaas hebben niet alle Papillons lichte nagels en dus zal het lastiger zijn om bij donkere nagels te knippen. Onderstaand is een leidraad waardoor je kunt leren hoe een nagel gevormt is (waar die naar beneden buigt etc.) Ook helpt het te beoordelen waar de ader stopt in de gemiddelde nagel.

Allereerst dien je te kijken naar het einde van de nagel, als het gaat om een scherpe punt dan moeten deze in ieder geval worden bijgeknipt. Als de hond vrij actief is dan zal de nagel al iets afgestompt zijn. Soms kun je ook sporen van inscheuren etc. zien, hier is het ook veilig om te knippen.

Over het algemeen zal het niet echt nodig zijn om de nagels te knippen, omdat deze al worden afgeslepen op ruwe ondergronden als beton of steen. Let wel op, hoe langer de nagels groeien des te langer de ader word en het dus moeilijker word om de nagels bij te knippen. Hou dit dus regelmatig bij.

ViewOfQuickForNailClipping

Hits: 53

Laatst geupdate op: februari 09, 2018
Loading...
error: Content is protected !!