Kleuren Papillons

Overzicht

In dit hondenras komen tal van kleuren voor en het is dus begrijpelijk dat het behoorlijk verwarrend kan zijn, vooral als fokker om de juiste kleuren te bepalen. In dit artikel beschrijvingen we de diverse kleuren die kunnen voorkomen bij de Papillon. Ook beschrijven we de markeringen van de bles en de neusring. Mismarkeringen zijn overigens niet ongebruikelijk bij dit ras en ook deze zullen we hier toelichten.

Met zoveel genen in het spel kunnen kleuringen niet met zekerheid worden voorspeld in dit ras. Papillons kunnen verborgen genen dragen. Het zal wellicht in de vacht van de ouderdieren niet zichtbaar zijn, maar ze kunnen worden doorgegeven aan nakomelingen.

De rasstandaard zegt het volgende over de kleuren:

Alle kleuren zijn toegestaan, op een zuivere witte fondkleur. Op het lichaam en op de ledematen moet het wit overheersend zijn op de kleur. Gewenst is een min of meer brede voorhoofdsbles, die zuiver wit is. Wit op het onderste gedeelte van het hoofd is toegestaan, maar een hoofd waarvan het wit overheersend is, is foutief. In elk geval moeten de lippen, de oogomranding en vooral de neusspiegel gepigmenteerd zijn.

De volgende kleuren komen voor bij de Papillon (voor het gemak gebruik ik de engelse termen):

 • White & Black
 • White & Lemon
 • White & Red
 • White & Sable
 • White Black & Tan
 • Black Brown & White
 • Black Red & White
 • Brown & White
 • Fawn & White
 • Red
 • Red White & Sable
 • Sable
 • White
 • White & Liver
 • White & Silver

 

White & Black

Dit is een elegante kleur voor dit ras. De zwarte kleur zal zeer solide zijn, als er lichtere tinten doorheen lopen en alleen tips donker waren, zou dit een sable zijn. Hoewel de haren afzonderlijke en verschillende kleuren hebben, kunnen ze bij het bewegen van de Papillon in elkaar overvloeien, waardoor ze er grauw uitzien, hoewel dit slechts een streling voor het oog is.

White & Lemon

Lemon is erg lichtgeel, dat is genetisch een extreem verdund rood. De meeste white & lemon papillons vertonen geen lemon als pasgeboren en zullen overwegend gebroken wit lijken. Op de leeftijd van 5 maanden zal de lemon verschijnen. Het kan 1 jaar duren voordat de definitieve plaatsing van de lemon plaatsvindt.

White & Red

Rood op een Papillon varieert van een licht tot een donkerrood, maar wordt niet voor bruin aangezien. Honden die geel of rood zijn, hebben het “ee” -gen. Het dicteert kleuren die in elke categorie vallen, van een bleke crème tot een diepe donkere mahonie.

White en Sable

Dit label is er een waar fokkers en eigenaren over debatteren over … Sable is eigenlijk geen kleur, het is een patroon. Daarom kan pigment, zoals rood of zwart, worden ingeschakeld. Bijvoorbeeld, met een witte en rode Pappy, waarin het rood niet stevig is, maar een sabelachtig patroon kan worden genoemd: een wit en rood … of een wit en sabelachtig … Anders zullen sommigen hetzelfde dubben hond een witte en rode sabel. Daarom verwijzen deze 3 verschillende termen allemaal naar dezelfde jas.

White Black & Tan

Dit is de klassieke driekleurige Papillon. Het zwart is erg donker en erg stevig. Er zijn geen lichtere strepen in die gebieden. Het wit is puur, helder en schoon. Er is geen vermenging van deze gebieden; elk is verschillend met duidelijke grenslijnen.

Wanneer alleen zwarte vlekken op het zadel verschijnen (achterkant en zijkanten van de hond), verwijzen sommigen naar dit als een Hound-tri, hoewel deze term geen officiële terminologie voor het ras is.

Klassieke Tri

Hound Tri

 

 

 

 

 

 

Black Brown & White

Dit staat bekend als de “klassieke” tri. Men mag er eerst van uitgaan dat de volgorde van de woorden in dit label de hoeveelheid kleur bepaalt die op de vacht zichtbaar is … hoewel het het wit is dat het meest prominent is … Met meer dan een vleugje zwart onderscheidt deze papillon van een bruin en wit met zwarte aftekeningen. Om een ??echte “klassieker” te zijn, zal tan boven elk oog verschijnen, een aanraking op de wangen (bekend als kussporen) en af ??en toe onder de staart en aan de binnenkant van de flap van de oren.

Black, Red, White

Zwart wordt een donkere, witte kleur, zal puur en schoon zijn … en de rode kleur zal als zodanig opvallen, zonder verwarring als zijnde een mogelijke bruine kleur. Rood zal er een rijke toon aan geven … Sommigen verklaren het als een intense kleur, wat passend is omdat er is getheoretiseerd dat een gen met de naam “I” (voor intensiteit) verantwoordelijk kan zijn voor een phaeomelaninverdunning waardoor rood kan bestaan ??in de jas van de Papillon.

Brown & White

Zoals hierboven uitgelegd, is het verschil tussen een bruine en witte Papillon met zwarte aftekeningen en een zwarte, bruine, witte kwestie een kwestie van semantiek. Wanneer er echter geen zwart is, kan de hond gemakkelijk worden geëtiketteerd als de partikleur van bruin en wit.

Fawn en White

Fawn verschijnt alleen wanneer 2 recessieve genen worden doorgegeven aan een hond, een uit de vader en een uit de moeder. Zowel de recessieve vorm van “D” – als “B” -genen moeten worden doorgegeven van zowel vader als moeder. Het resultaat is een vervaagde kleur, wat door velen wordt omschreven als een zacht geelachtig kleurtje.

Red

U zult geen effen rode Papillon vinden, maar degenen die rood worden genoemd, moeten een goede hoeveelheid rood op de vacht hebben. De andere kleur wordt als een markering gemarkeerd. Daarom zou deze Pap een wit met rode markeringen of een rood en wit kunnen worden genoemd; maar aangezien het rood erg opvalt, bestempelen de meeste deze Papillon als een rood en wit.

Red, White, Sable

Met deze tri-jas verwijst de sabel naar wat er zwart uitziet. Bij nadere beschouwing zou men opmerken dat het zwart niet echt solide is. In persoon zou je zien dat het een sabelachtig patroon heeft. Het heeft een zachte, satijnachtige, bijna schaduwachtige kwaliteit die het onderscheidt van een solide.

Sable

Deze terminologie is afkomstig van de sable, een klein bosdier dat in het verleden werd bejaagd om zijn luxueuze pels. Er is enige verwarring met deze term, omdat velen het beschouwen als een patroon in tegenstelling tot een kleur. Het is een schimmig zwart dat enigszins is verdund om een ??golvende tint te produceren die verschilt van een vaste stof. De uiteinden van de haartjes zijn effen zwart. Moeilijk te zien in de meeste foto’s, als je de haren zou optillen en naar de wortels zou kijken, dan zul je de sabling opmerken.

Puppy’s tonen de sable mogelijk niet, omdat de haren langer worden, het is dan duidelijk dat alleen de uiteinden een effen zwart zijn. (Zie ook: Haargroei )

White

Dit zal puur en helder zijn. Als het romig leek, zou het standaard een lichte reekalf zijn. Het is gebruikelijk dat deze kleur het grootste deel van een Papillon bedekt, waarbij andere kleuren vallen op verschillende delen van het lichaam en meestal op het hoofd.

White & Liver

We praten graag over deze vacht, omdat de lever een heel interessante kleur is. Bij het proberen te bepalen of een hond een lever is, kijkt men eigenlijk niet naar de vacht. Eerst moet men naar de neus van de hond kijken en dan naar de randen van de lippen en de ogen. Bij leverhonden is de neus verdund bruin. In de meeste gevallen zullen lippen en oogranden volgen. Voetzolen kunnen ook een lever zijn. Het is gebruikelijk dat de vacht bruin en wit is … Het belangrijke element om in gedachten te houden is dat een bruine en witte Papillon een zwarte neus heeft en een witte en lever een lever / bruine neus. Het is de huidpigmentatie die deze kleuring dicteert. Bij sommigen zal de iris van de ogen groen zijn, in tegenstelling tot de gewenste donkere tint.

White & Silver

Dit is een zeldzame kleur, niet vaak gezien bij dit ras. Zilver zal variëren van een mat grijs tot glanzend staal. Sommige ouderen zullen een verzilvering voor de vacht krijgen naarmate ze ouder worden; terwijl de vacht nooit helemaal zal draaien, is het niet ongebruikelijk dat honden vanaf 8 jaar zilver hebben. Voor sommigen zal het niet duidelijk zijn tenzij buiten in fel zonlicht.


Alternatieve kleuren

Er zijn niet-standaardtonen die op de Papillon kunnen verschijnen. Een daarvan is blauw. Blauw verwijst naar een verdund, vervaagd zwart. Als een hond echt blauw is, zal de pigmentatie op de neus ook blauw zijn. Vaak alleen opgemerkt in helder, buitenzonlicht, heeft het zwart een blauwe tint. Bij registratie moet men de dichtsbijzijnde kleur kiezen, die zwart zou zijn.

Voor sommigen zal het blauw zich ook verspreiden naar de iris van het oog, wat indruist tegen de standaard van solide, donkere ogen.

Veranderingen

Er is meestal een groot verschil in kleur vanaf het moment dat een Papillon-puppy wordt geboren tot de leeftijd van 1 jaar oud, wanneer de Papillons, samen met andere speelgoed en klein gefokte honden, geacht worden de volwassen leeftijd te bereiken.

Er is zelfs meer verandering tot het 2-jarige teken, wanneer de laatste volwassen vacht is gegroeid.

De overgang van puppyvacht naar volwassen vacht is een normaal proces dat bij alle rassen voorkomt. Met betrekking tot kleurverandering zullen de meeste veranderingen plaatsvinden gedurende de eerste 6 maanden.

Kleuren kunnen lichter worden of ze kunnen donker worden. In veel gevallen zullen patches zich ook verspreiden en groter worden, terwijl er toch duidelijke grenzen blijven bestaan. In sommige gevallen zal een kleur zich vermengen, bijvoorbeeld een donkerder bruin in een romige kleur, maar dit voegt officieel geen vierde kleur toe.

Voor sommige Paps lijkt het wit stoffig, niet helemaal een crème (versie van fawn) en veel hiervan kan te wijten zijn aan de kortere haartjes. Naarmate de hond volwassen wordt, groeien de haartjes uit en de kleurenintensiteit.

Vanwege de veranderingen die kunnen optreden, is het niet ongebruikelijk dat een puppy wordt geregistreerd als een parti (2 kleuren) en toch uitgroeit tot een driekleurige volwassene.

Pigment

Op alle Paps, behalve die met lever, moeten de neus, lippen en oogranden een donkere, effen zwarte kleur hebben. Ogen zullen donker zijn. Op levers zal de huidpigmentatie van die gebieden een zacht, leverkleurig bruin zijn. De oogranden kunnen licht genoeg zijn om bijna geel te lijken.

Markeringen

Bles – Een van de meest onderscheidende kenmerken van het ras Papillon is de bles. Dit verwijst naar de witte streep die begint op het puntje van de neus en naar de achterkant van het voorhoofd reist. Veel markeringsmarkeringen zijn symmetrisch, hoewel andere asymmetrisch zijn.

Hoewel het de voorkeur heeft dat deze zich over de volledige lengte van de punt van de neus uitstrekt tot over de ronding van het hoofd, kan een bles klein zijn, zich slechts vanaf de neus naar een punt tussen de ogen verspreiden.

Als er slechts kleine plukjes haren tussen de ogen zijn, wordt dit meestal geclassificeerd als een witte markering en geen brand.

Er zijn een paar Papillons die geen uitbarsting hebben; hoewel dit zeldzaam is en als een fout wordt beschouwd; maar de honden zijn nog steeds heel mooi.

Neusring – Dit is een prominent wit dat rond de snuit van de Papillon cirkelt, vaak versmallend in wat de bles wordt of zich mengt in de bles.

Mismarkering

Een mismarkt betekent een misplaatsing van kleuren, die in strijd is met wat gewenst is met betrekking tot de conformationstandaard voor het ras.
Een voorbeeld hiervan is wit dat een of beide oren bedekt. (Dit omvat zowel de voor- als achterkant van de oren). Hoewel uiterst zeldzaam, wordt een solide Papillon als een belangrijke fout beschouwd en moet uit elk fokprogramma worden getrokken.

Hoe het kleuren invloed heeft op franjes

Donkere Papillons hebben meer franje dan lichtere honden en vanwege complexe genetica zullen rood en sables veel minder franjes hebben dan andere Papillons. Rode franjes hebben de neiging dun te zijn en erg vatbaar voor breken, en als rode haren eenmaal breken, zullen ze helaas heel langzaam terug groeien.

Bezoeken: 299