Papillon Kennel v.d. Herikervlier ECVO onderzoek algemeen

ECVO onderzoek algemeen

Het fokreglement van alle drie de rasverenigingen in Nederland schrijft voor dat honden waarmee wordt gefokt vóór de dekking zijn getest op erfelijke oogafwijkingen. De test mag ten tijde van de dekking niet ouder zijn dan 12 maanden. Met honden met een erfelijke oogafwijking mag niet worden gefokt.

Hoe verloopt het onderzoek?
De hond krijgt oogdruppels toegediend waardoor de pupillen wijd open gaan staan. De druppels werken na ongeveer 20 minuten, de pupillen blijven daarna circa 4 uur wijd openstaan. De ogen worden in een verduisterde ruimte bekeken. Dit wordt ook wel spiegelen genoemd. Het oogonderzoek is ongevaarlijk en beslist niet pijnlijk voor de hond. Een roesje is niet nodig. De uitslag is direct bekend en wordt op het rapport oogonderzoek (het E.C.V.O. certificaat, zie afbeelding hieronder) vermeld.

Betekenis onder de onder Resultaat genoemde afwijkingen:
Op het Ecvo formulier dat de fokker meekrijgt staan tal van afwijkingen vermeld maar wat betekenen ze nou eigenlijk. Hieronder een overzicht (voor meer informatie kijk in het FAQ overzicht onder het nummer om naar de uitgebreide beschrijving te gaan).

  • 7. Anders

Hits: 111